İşte Kasımpaşa maçı 11'imiz


Galatasarayımız, Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Kasımpaşa'yı konuk edecek.

Türk Telekom Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak müsabakayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Galatasarayımızın Kasımpaşa maçı 11'i belli oldu.

İşte 11'imiz: Muslera; Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo; Lemina, N'Zonzi; Feghouli, Belhanda, Babel; Falcao.

Kasımpaşa'nın muhtemel 11'i: Fatih, Youssef, Hafez, Veysel, Popov, Heintz, Hajradinovic, Khalili, Aytaç, Quaresma, Thiam.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet yaşayan Galatasaray'ın 4 puanı bulunuyor. Yaptığı 3 maçın birinde berabere kalıp ikisini kaybeden Kasımpaşa ise 1 puana sahip.


Galatasaray - Kasımpaşa maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Türk Telekom Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak müsabakayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Fatih Terim cezalı

Galatasaray’da teknik patron Fatih Terim ile yardımcıları Ümit Davala ve Hasan Şaş, karşılaşma öncesinde cezalı vaziyette bulunuyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Heyeti (PFDK), Süper Lig’in 3. haftasındaki Kayserispor mücadelesinin hemen peşinden yaptığı izahlar hasebiyle Fatih Terim’e 4 mücadele men cezası vermişti. PFDK, aynı karşılaşmada rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti hasebiyle Ümit Davala’veyahut 3 mücadele men cezası uygulamıştı. Galatasaray Kulübü, Fatih Terim’in cezasıyla alakalı Tahkim Heyetine itirazda bulunurken, heyet cezayı 3 maça indirdi. Hasan Şaş da geçen sezonun 33. haftasında Medipol Başakşehir ile oynanan mücadeleden sonra 8 mücadele men cezası almıştı. Kasımpaşa mücadeleninde Galatasaray’ın başında yardımcı alıştırman Levent Şahin yer alacak. 

Falcao ve Lemina ilk mücadelenine çıkacak 

Galatasaray’ın yeni transferlerinden Radamel Falcao ile Mario Lemina, takımdaki ilk mücadelelerine çıkmaya hazırlanıyor. Teknik kurulun görev vermesi vaziyetinde yıldız futbolcu Falcao ile Lemina, ilk sefer bir mücadelede sarı-kırmızılı formayı giyecek. 

Ryan Babel’in üçlük hedefi

Son iki lig mücadeleninde iki gol atan Ryan Babel, Kasımpaşa karşısında seriyi sürdürüp Süper Lig’de ikinci sefer peş peşe üç mücadelede fileleri havalandırmak istiyor. Deneyimli futbolcu geçen sezon da Beşiktaş formasıyla bunu muvaffak olmuştu.

Tüm gözler Quaresma’da

Beşiktaş’la yollarını ayırdıktan sonra Kasımpaşa’ya transfer olan, yeni takımıyla ilk mücadelenine Ankaragücü karşısında çıkan Quaresma, ikinci devrede oyuna girmiş, ancak mağlubiyeti önleyememişti. Portekizli yıldızın bugün ilk 11’de görev alması bekleniyor.

Üç futbolcu cezalı 

Galatasaray’da kırmızı kart cezalısı olan üç futbolcu Kasımpaşa maçında top koşturamayacak. Ligin 2. haftasındaki Konyaspor karşılaşmasında direk gördüğü kırmızı kart sonrası 2 maç ceza alan Jean Michael Seri ile 3. haftadaki İstikbal Mobilya Kayserispor müsabakasında ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kalan Emre Mor, Kasımpaşa maçının kadrosunda bulunamayacak. Galatasaray’ın yeni transferlerinden Florin Andone de İngiltere’de top koşturduğu Brighton’un Southampton ile oynadığı mücadelede gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç men cezası almıştı. 3 maçlık cezasının 2’sini Galatasaray’a transfer olmadan çeken Andone, Kasımpaşa karşılaşmasıyla cezasını bitirecek. 

Alanında bileği bükülmüyor 

Galatasaray, Süper Lig’de alanındaki en uzun müddetli yenilmezlik serisini yaşıyor. Sarı-kırmızılı takım, Türk Telekom Stadyumu’nda çıktığı son 37 lig maçında rakiplerine mağlup olmadı. Süper Lig’de evindeki son yenilginini 2016-2017 sezonunun 30. haftasında, 6 Mayıs 2017’de 3-1’lik skorla Kasımpaşa karşısında yaşayan Galatasaray, daha sonra taraftarı önünde çıktığı 37 müsabakanın 31’ini kazanırken, 6’sında berabere kaldı.

Galatasaray ile Kasımpaşa 31. randevuda 

Galatasaray ile Kasımpaşa, Süper Lig’de 31. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 30 lig maçından 19’unu Galatasaray kazandı, 6 yarışma berabere sonuçlandı, Kasımpaşa 5 kez galip geldi. Galatasaray’ın 62 golüne, Kasımpaşa 29 golle cevap verdi. Geçen sezonki maçları Galatasaray, evinde ve dış sahada aynı skorla 4-1 kazandı. 

Türk Telekom Stadyumu’ndaki maçlar 

Galatasaray ile Kasımpaşa, 15 Ocak 2011’de hizmete giren Türk Telekom Stadyumu’nda Süper Lig’de 8 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, yeni stadyumunda Kasımpaşa’yı 6 kez yenerken, lacivert-beyazlılar dış sahada 2 kez 3 puana erişti. Taraflar arasında Türk Telekom Stadyumu’ndaki müsabakalarda meşin yuvarlak toplam 30 kez filelerle buluştu, Galatasaray 18, Kasımpaşa 12 kez gol sevinci yaşadı. 

En değişik skorlar 

Galatasaray, galibiyet sayısı itibariyle büyük üstünlük kurduğu rakibini bir sefer 5-0, bir sefer de 4-0 yendi. Kasımpaşa ise 2013-2014 sezonunda Türk Telekom Stadyumu’ndaki mücadelede 4-0 galip geldi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar