Mhk'dan Flaş Var Kararı! Elle oynamada pozisyonlar izlenmeyecek!

Seminerde, ceza sahası içinde topa elle müdahalelerde hakem sahada inceleme yapmadan, direkt VAR'dan gelen bilgiyle golü iptal edeceği bilgisi verildi


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Heyeti (MHK) tarafından 2019-2020 sezonu Hakem Gelişim Programları dahilinde seminer, toplantı ve çalışmalar devam ediyor.
TFF'den yapılan izaha göre, bu sezon ikinci sefer tertip eden Üst Klasman Hakem Seminerleri'ne MHK Başkanı Zekeriya Alp, MHK azaları ve MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg katıldı.
Seminerde, Süper Lig'in ilk 2 haftasında yaşanan ehemmiyetli pozisyonlar, grup çalışmaları ve teknik seanslar yapılarak çözümledi. Disiplin uygulamaları, ceza alanı içindeki mücadeleler, elle oynamalar ve mücadele kontrolü konuları üzerine çalışmalar gerçekleştirildi.

Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi, yalnızca 'açık ve belirgin hata' olan pozisyonlarda devreye girecek. Seminerde, VAR incelemeleri ile ilgili vakit kayıplarını azaltmak için çalışmalar gerçekleştirildi ve Hawk-Eye firmasından gelen VAR sistem operatörleri ile toplantı yapıldı.

Elle oynamada pozisyonlar izlenmeyecek

Seminerde, sezon başında değiştirilen oyun kaidelerinden, 'bilerek veya tesadüfen elle oynama neticesi bir gol atılması' vaziyetinde, golün iptal edilmesi gerektiği şeklindeki yorumun, VAR sisteminde getireceği uygulama yeniliği ile ilgili bilgi verildi.
Bu bağlamda, atak yapan takımın oyuncularının elle gol atması veya atak başlangıcında bilerek veya bilmeyerek elle oynaması ve pozisyonun golle sonuçlanması vaziyetinde, pozisyon artık yoruma açık kabul edilmeyecek ve hakem alanda inceleme yapmadan, dolaysız VAR'dan gelen bilgiyle golü iptal edecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar